Hekelnieuws

HekelVers on the road

Op 14 april jl. trad HekelVers op bij Woordnacht in Rotterdam, in de Pauluskerk. Alles en iedereen werd gehekeld, inclusief het publiek en dichters zelf. Check hier de korte video-impressie. Daniël Dee was er deze keer niet bij. Deejay Eclectic bevindt zich rechts buiten beeld.

(Toelichting: in de clip komt een gedicht van Daniël Dee voorbij met een citaat van een doorsnee Nederlander die vertelt over een vrijgezellenfeest. In het gedicht wordt feitelijk die manier van praten gehekeld.)

Eerder was HekelVers o.a. te bezien op Lowlands. Dat zag er zo uit:

mooi beeld2

HekelVers op uw festival?
Van de Comedy Central Roasts tot de voortslepende fittie tussen Jan Böhmermann en Recep Erdogan; hekelen is helemaal 2018. In ‘HekelVers’ hoor je de scherpste spotdichten, schimpdichten en hekelverzen van nu en wat eraan voorafging. In samenspel met de hekelsamples van Deejay Eclectic lezen Daniël Dee, Benne van der Velde en Alexis de Roode de kwaadaardigste krenten uit de pap. Naar goede traditie krijgt ook het publiek het zwaar te verduren.

HekelVers is een enerverende en scherpe act die literaire festivals verlevendigt en werd met veel succes opgevoerd op o.a. Lowlands en Woordnacht.

Boekingen
Voor boekingen en nadere afstemming: stuur een mail naar info [at] alexisderoode punt nl.

Over de artiesten
Alexis de Roode, Daniël Dee en Benne van der Velde zijn gepubliceerde dichters en stelden in 2016 de hekeldichtenbloemlezing “Ik proef iets wat bedorven is” samen. Zie ook: www.alexisderoode.nlwww.danieldee.nl en www.bennevandervelde.nl.

Deejay Eclectic is Mazal van Arend, deejay, muzikaal ondernemer en thans Nederlands enige expert in hekelsamples. Zie ook: www.mazalvanarend.nl.

Er kan een wisselende selectie van getalenteerde jonge slammers, dichters en spoken word artiesten worden ingezet; in het verleden waren dit onder meer Carmien Michels en Dean Bowen.

hekelvers op lowlands