HekelVers – de show

mooi beeld2

Van de Comedy Central Roasts tot de steeds terugkerende fittie tussen Jan Böhmermann en Recep Erdogan; hekelen is helemaal 2018. In ‘HekelVers’ hoor je de scherpste spotdichten, schimpdichten en hekelverzen van nu en wat eraan voorafging. In samenspel met Deejay “Fuck you very much” Eclectic lezen Daniël Dee, Benne van der Velde en Alexis de Roode de kwaadaardigste krenten uit de pap, en brengen slamkampioenen nieuw hekeldichten op de actualiteit. Naar goede traditie krijgt ook het publiek het zwaar te verduren.

HekelVers is een enerverende en scherpe act die literaire festivals verlevendigt en werd in 2016 met veel succes voor het eerst op Lowlands opgevoerd.

Boekingen
Voor boekingen en nadere afstemming: stuur een mail naar info [at] alexisderoode punt nl.

Over de artiesten
Alexis de Roode, Daniël Dee en Benne van der Velde zijn gepubliceerde dichters en stelden in 2016 de hekeldichtenbloemlezing “Ik proef iets wat bedorven is” samen. Zie ook: www.alexisderoode.nl, www.danieldee.nl en www.bennevandervelde.nl.

Deejay Eclectic is Mazal van Arend, deejay, muzikaal ondernemer en thans Nederlands enige expert in hekelsamples. Zie ook: www.mazalvanarend.nl.

Er kan een wisselende selectie van getalenteerde jonge slammers, dichters en spoken word artiesten worden ingezet; in het verleden waren dit onder meer Carmien Michels en Dean Bowen.

Op 14 april 2018 trad Hekelvers op bij Woordnacht in Rotterdam, in de Pauluskerk. Check hier de korte video-impressie! Daniël Dee was er deze keer helaas niet bij. Deejay Eclectic bevindt zich rechts buiten beeld. (Toelichting: in de clip komt een gedicht van Daniël Dee voorbij met een citaat van een doorsnee Nederlander die vertelt over een vrijgezellenfeest. In het gedicht wordt feitelijk die manier van praten gehekeld.)

En hier is een langere samenvatting van de avond:

Dit was op Lowlands:
hekelvers op lowlands